8 februari 2014

Prova på Creative Cloud

Idag har jag suttit och lekt lite i Illustrator. Så himla kul! Jag har hämtat hem Adobes Creative Cloud för att prova på i en månad. Det är helt gratis! 

I början av december köpte vi en iMac, jag har bara haft PC förut så att jobba med en Mac var en väldig skillnad i början men nu känns det bara bättre och bättre. I och med detta så laddade jag ner hela Creative Clouds gratisversion (man får testa på alla program gratis i en månad). Om du vill testa alla program så hämtar du hem dem här

När jag fotograferar så sparar jag  alltid bilden i jpeg- och rawformat,  jag tycker det är väldigt bra att ha båda. När jag sen ska redigera bilden gör jag det oftast uteslutande i Camera Raw. Det är väldigt enkla reglage och samtidigt förlorar bilden ingen som helst kvalitet under redigeringsarbetet. Sedan öppnar jag bilden i Photoshop och lägger på skärpa och ev komprimerar den för bloggen.

Innan Creative Cloud fanns så var Photoshop jättedyrt att köpa men Adobe har gjort om det nu så att istället för att köpa programmet så prenumererar man på det. Fiffigt och prisvärt. Photoshop ingår i Creative Cloud tillsammans med över 30 andra program och jag kommer att hugga till på detta erbjudandet.


Men ... så har jag ju också fått upp ögonen för Illustrator, programmet där man kan göra egna illustrationer och loggor, skapa bilder med vektorgrafik. Jag vill absolut lära mig mer om det så jag funderar på att ta med det programmet i prenumerationen också. 6 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag har precis köpt creative cloud på jobbet:-) Love it!
  Kram
  Frida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du ett roligt jobb ;-) !
   Kram

   Radera
 2. Borde nog prenumerera jag också så att jag kan utveckla min och skapa mer i raw bla.

  Läcker bild

  Ha en fin helg. // Lissen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, ja, raw är verkligen fenomenalt bra!

   Kram

   Radera
 3. Jag gillar verkligen att illustrera med vektorgrafik. Vill du testa på och inte känner för att köpa / prenumerera på illustrator finns det gratis alternativ. Kika in på länken nedan, där har jag ett tips.. :D
  http://palandetvidhavet.blogspot.se/2013/06/dopkort.html
  Kram Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för tipset!! Det ska jag verkligen kolla upp, gratis är ju väldigt gott!

   Kram!

   Radera