12 januari 2013

Lördagsmums!

Äntligen helg! Härligt!

Idag ska det sättas upp golv -och taklister i köket. Tja, sådär 1,5 år senare sen köket blev färdigställt men det är väl just det som kan saknas... att få till det där sista. ( Ja, förlåt pappa, byggarexpert som du är, men vi gör det i den takt vi hinner med, haha! )

Och så vill jag denna lördag bjuda er på en dunderdessert!  
En testad sådan som gick rakt genom hjärtat och magen! Enkel är den också!

2 st ananas, färsk
3 cl Captain morgan (mörk rom)
3 cl Malibu
1 msk smör
1 tsk svartpeppar, nymalen
0.5 l gräddglass
2 st dubbelco-co

Gör så här

1. Kör co-con i en mixer eller finhacka den.
2. Tina upp glassen något så när och blanda ner co-con med en elvisp i glassen.
3. Ställ in i frysen.
4. Skala och finhacka ananasen i centimeterstora tärningar.
5. Hetta upp en stekpanna med ca 1 matsked smör.
6. Stek ananasen på hög värme och tillsätt spriten och svartpeppar stek i ytterligare ca 5 minuter.
7. Servera varm i martiniglas på fot med en kula av glassen uppe på.
8. Garnera med ananasblad!



Önskar er en fin helg! 
Kram/ 
Pernilla 

3 kommentarer:

  1. Mmm ser gott ut!! Igår hade vi fruktsallad vaniljkesella till efterrätt.
    En fin helg till dig oxå, kram Suss

    SvaraRadera
  2. Låter och ser gott ut! Ha det bra!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  3. Ser jättegott ut Pernilla!

    Hoppas du haft en trevlig helg,

    Kraam Jenny

    SvaraRadera