22 december 2011

Julbröd med lingon


Hej på er!

Så här dan före dan före dopparedagen så har väl de flesta av oss en hel del att stå i. Det var iallafall mycket folk ute på stan idag och i mataffären....

Här kommer ett tips till er som inte hunnit baka det där julbrödet än och kanske inte hinner med jäsning, knådning och allt kladd på bakbordet.
Det här brödet blandas ihop i ett nafs och pang in i ugnen. Ett bröd som har tendens att hamna på julbordet år efter år, så idag blev det brödbak här hemma och nu doftar det gott i köket!



Julbröd med lingon


4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl (funkar med dinkel också om man så vill)
4 dl rågmjöl
6 dl filmjölk (eller yoghurt)
3 tsk bikarbonat
1 1/2 dl rårörda lingon
1 1/2 dl mörk brödsirap

Blanda ihop allt med elvisp eller assistent och häll upp degen i 2 formar. 

Grädda i ugnen i ca 1 timme på 175 grader. 

6 kommentarer:

  1. Låter jättegott Mira, tack för receptet!

    Ha en riktigt GOD JUL!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  2. Sv; Tack så hjärtligt! Jag hade tänkt dela med mig av ditt recept efter julafton, eftersom saffransskorporna ingår i en julklapp ;)

    God jul & gott nytt år på dig!

    SvaraRadera
  3. Hej Mimmih!
    Ups, hoppas jag inte avslöjade dig nu då i min kommentar...
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Åh. Det lät spännande! Ett recept att prova tror jag minsann.
    Ha en riktigt god jul!

    SvaraRadera
  5. Mmm gott med julebröd, hembakat dessutom!
    God jul!
    Kram Sussi

    SvaraRadera
  6. Kikar bara in och önskar dig en riktigt GOD JUL! Kram :)

    SvaraRadera