Nu är det hög tid för att sätta sin egen glögg.
Jag gjorde det förra året och doften sprider sig härligt och du får total julfeeling!!!
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (á 250 gram)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i.
Låt det stå i rumstemperatur i minst tre veckor, gärna sex veckor.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen.
Njut!!!
Häftigt med egen glögg, borde testa det nåt år!
SvaraRaderakram
Ja man kanske skulle ta och anstränga sig i år med att göra egen. Måste ju bara bli godare.
SvaraRaderahar en tävling i bloggen just nu som går ut på att du ska lista ut vilket intro det är jag spelar på piano :) kika in och se om du vet vad jag spelar!
SvaraRaderaSå spännande med egen gjord glögg.
SvaraRaderaSkall skriva av receptet.
Kram:)
Hej
SvaraRaderaSå kul att du skriver om Glögg.
Vi har nämligen ett litet familjebryggeri här uppe i Hälsingland www.borns.se
( ska nog dit o fota lite imorgon ) Det är byggt 1898, så det har den rätta miljön.Jag vet att det blir jättebra glögg på det där receptet!
Elisabet
Oj, vad du är duktig som gör egen glögg. Jag gör det lite lättvindigt och köper färdig... ;-)
SvaraRaderaUpptäckte vilken musikalisk hund du har! Kul med lite egna tricks utöver hundkurserna.
En liten dum fråga...Sekretären i din header. Den känns så bekant. Var har du köpt den? Jag har sålt en likadan men minns inte vart den tog vägen. Jag brukar ha koll på vart "mina" projekt flyttar.
Kram britt