18 december 2012

Shoppingtips inför jul kanske ?

Om jag ska frossa i snygg design eller bara ögonnjuta av en massa vackra saker, nytt som gammalt, så beger jag mig helst till kvarteren runt Magasinsgatan/Vallgatan. Där i krokarna finns helt enkelt allt som får mig på gott humör och jag är så inspirerad så jag nästan dansar hem sen.

Det brukar bli en tur på Iems och Marrakech Design. Vintagebutiken Grandpa och Norrgavel gör mig glad och inne på Artilleriet kan jag snurra runt i evigheter och för varje snurr ser jag nån ny sak som jag inte såg förra varvet.

Där snurrades det förresten runt en hel del i torsdags tillsammans med en god vän och vi ville aldrig gå därifrån. Jag köpte mig ingenting men inspirationen blev rejält påfylld!

Idag var jag i Haga och strosade en stund och hittade den supermysiga butiken Anyhow.
Åh, vilka fina saker det fanns där!

I vår familj köper vi faktiskt INGA julklappar och jag tycker det är ganska skönt. Ingen stress, inga köp som är en storlek för liten eller för ful färg på.

Jag brukar unna mig en egen julklapp (eller snarare flera) istället. Kanske någonting som jag aldrig skulle köpt annars, nåt rent av onödigt ... men fint. :-)


Artilleriet
 Älskar såna här tavlor. Och dit ska jag snart, tjoho!!!
De höj-och sänkbara ljusstakarna med förstoringsglas bakom ljuset blev en av mina favoriter.


 Varför faller jag pladask för lampor som man kan vika och vända på? Vill ha!!!


(Samtliga bilder ovan: Artilleriet)


5 kommentarer:

 1. Mycket snyggt där! :) Gillar också just de där kvarteren. Tack för tips om mattorna, de är jättefina. Ska kika både på Mio och Artilleriet. Ha en fin kväll! Kram

  SvaraRadera
 2. Håller med, ligger många favoritbutiker där! Fina bilder med massa snyggt du hittat! kram Mia

  SvaraRadera
 3. Ja de har så mycket snyggt! Blir också lite salig av att går runt där och titta på allt fint.

  Kram Nina

  SvaraRadera
 4. Tusen takk. Jeg syns bloggen din var fantastisk flott. Jeg la deg til i listen min slik at jeg får oppdatterte innlegg fra deg:) Rent og pent uttrykk hadde bloggen din. Jeg skulle nok oppdattert bloggens utseende, men jeg har ikke kommet helt dit enda.

  SvaraRadera
 5. Härligt att bara strosa runt och titta för att sedan unna sig något man verkligen gillar!
  Ha en fortsatt skön "förjuls" vecka!
  Helena.

  SvaraRadera