1 december 2010

Smarriga saffransskorpor ...




Vad konstigt det känns att gå hemma fullt "frisk" utan snuva och feber, men ändå vara sjukskriven. Jag var t.om på jobbet en sväng idag för att träffa min stråkkvartett och planera roliga saker. Vi har nämligen fått ett stipendium som vi ska spendera på en kombinerad resa och kvartettspel. Ska bli kul, det lutar åt att bli innan midsommar. Har en plan på Capri, och den planen låter ju inte helt fel. :-) Nånting att se fram emot bortom nuet ...

Igår gjorde jag saffransskorpor, var lite knepigt att röra med vänster hand men vet man vad man får så går det! :-)

Här kommer receptet:


100 gr smör
1 gr saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
råsocker (som piff på längderna innan du sätter in dom i ugnen)

Ugnen ska stå på 175 grader.

Smält smöret tillsammans med saffranet (det gör att saffransmaken kommer fram).
Häll över det i en bunke och rör ner äggen.

Blanda de torra ingredienserna (utom råsockret) med hel sötmandel. Vänd ner det här i bunken med saffranssmöret o äggen. Blanda för hand och forma till 3 längder.

Lägg på en plåt och strö över råsockret.

Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Ta ut dom och sänk värmen till 125 grader. Skär längderna i ca 1 cm tjocka bitar och lägg tillbaka dom på plåten.

Torka skorporna i ugnen ytterligare i 10 minuter och stäng sen av ugnen och låt skorporna ligga kvar och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat eller över natten.

2 kommentarer:

  1. Vad kul med stipendium!Grattis!
    Det måste kännas som lite cred när man får ett sånt.
    För jag har fått för mig att ni sliter rätt hårt med spelningar och träning?
    Och musik är ju en form av konst också dessutom.

    Och näää, Capri lät verkligen inte fel=))

    Hoppas att du får en skön dag/Kram Hannis

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Har nu bakat saffransskorpor enligt detta recept :) Mycket goda.

    SvaraRadera