29 januari 2010

Fånga fina fågeln



Dagens inlägg får bli med en rejält ful bild, men det här är bara för att visa vad för grej vi har står på ett stadigt stativ hemma i vardagsrummet. Mannen har lånat ett objektiv till vår Nikon D90, det är ett Nikon ED600mmF4, han ska nämligen upp till Hornborgasjön på söndag och försöka fånga en kungsörn eller havsörn på bild. Jag har då aldrig sett ett så stort objektiv, kameran ser ju ut som en liten liten klump bara på änden... :-)

Annars då?  - 10 grader i kväll här. Haft konsert och så är det sovmorgon i morgon, gött!
Vad ska ni göra i helgen?
Jag hoppar över fågelfotot och funderar att få med en god vän till Stora Holm i helgen. (Mitt nya favoritställe... o så ligger det så nära där vi bor...)  De har åter öppnat nu och jag antar o hoppas att de har lite vårnytt i butiken. Om vi åker dit så får det bli en mysig fika där, goa bullar har de... o öppen spis som sprakar... :-)

Ha en skön helg!
Kram/Mira

28 januari 2010



Jag kan ju inte missa att vara med i tävlingen om en fin tavla av fotografen Martin Wallgren.  Han tar fantastiska bilder och jag blir inspirerad att ge mig ut i naturen o fota. 

Har riktig fotolust nu, men tiden finns inte än tyvärr. I dagarna har jag tagit mig an utmaningen att måla min fula furubyrå. Köpt allt som ska behövas, så just nu i skrivande stund håller kvistlacken på att torka... jag tänkte hinna med att grunda ikväll.

Vad det ska bli för färg på den?
Vit, vad annars?!  :-)


Ha en gó kväll alla sköna bloggläsare!
Kram/Mira


26 januari 2010


foto lånade från "Modezine"

Var ute o shoppade på turnén också - en jobbarkompis tipsade om en affär där de hade glada kläder i glada färger. Vi gick dit, och vi handlade flera grejer var.

Märket är "Desigual" och jag köpte ett par kjolar och ett par jeans och en väska. Dan därpå följde kära mannen med, självmant faktiskt :-) , och fick med sig ut en skjorta o en tröja.
De gör kläder som gör mig glad och pigg av, o det är ju aldrig fel!

Ha en färgstark o pigg dag!

Kram/Mira

25 januari 2010

Hemma igen...


Då var jag hemma igen, en rolig vecka men också intensiv. Två konserter på Teneriffa och 2 på Las Palmas och en del repetioner, men vi hade egen tid också så det hanns med lite shopping, sol o bad.

Det kändes ganska konstigt att sticka ner foten i sanden, den bleka vintersköra foten som redan första blev jag plötsligt lite timmarna i värmen fick skavsår... Men så händer nåt läskigt - när jag gick där ute i vattnet så kändes plötsligt sanden väldigt halkig... jag blev lite uppskjuten i luften av en skrämd rocka eller slags plattfisksom jag trampat rakt på. .... jag blev rejält överraskad o rädd!  Den var något större än min fot o den blev väl lika rädd den. Kan dom bitas såna där undrar man ju...?



Här har vi konserthuset i Teneriffa - en ståtlig byggnad!








Och på kvällen ser det knappt ut som ett konserthus...



Efter vägen en dag till repet så hittade jag ett häftigt träd - Flamboyan tror vi det var - o jag fick hjälp av en lång man att plocka ner en souvernir - den rasslar som en maraccas med sina frön inuti.





Tyvärr så fanns det på restauranger i Teneriffa svenska menyer, men inte helt på svenska ändå - vad sägs om att ta en liten nr 3 till förrätt - JÄTOST!




Gran Canaria i sikte




Kära beach - konstigt att fatta att vi är mitt i januari!

En cappuchino här var inte fel!



Och en bit bort skapades fantastiska sandslott!




Las Palmas konserthus






Med en lätt röd ton i ansiktet så anlände jag hem. Trött som skrutt. Har vilat ut nu o idag tog jag o mannen en lång promenad i kylan. Det var blå himmel o sol och det kändes härligt ute. Varje plats på jorden har nåt fint ändå... O snart är det väl vår här, va? :-)

Kram/Mira

23 januari 2010

Tävling hos Gina



Jag är med i utlottningen om fina stickgrejer, var med du också, pågår fram till den 4 februari!
Gina firar 10000 besökare, och det är en riktigt kanonvinst! Gå in här och kika.


16 januari 2010

En fårskock till Las Palmas





Idag har vi varit o hälsat på en kennel i Getinge - oj, vad jag längtar till april. Om allt går som det ska så är vi glada valpägare i slutet av april... tiken Maja var så himla fin o härlig, o hon hade hittat på ett trix där hon i utbyte mot ett gosedjur i munnen ville byta det mot en bit av min goda kanelbulle.... måste erkänna att... hon lyckades!!! De ögonen kunde jag inte motstå liksom... :-) 

Då drar jag imorgon söndag iväg söderut för nästan en veckas jobb. Packar kompaktkameran så bildbevis kommer i alla fall när vi är hemma igen.

Först ska vi ha två konserter i Auditorio de Tenerife. Vilken  fantastisk byggnad verkar det som....
Hotellet ser inte helt fel ut heller... Sen båt till Las Palmas och två konserter till i Auditorio Alfredo Kraus.

Att vara på turné är lite speciellt, den tid man har som "egen tid" går oftast åt till att hitta ett matställe snabbt för att sen bege sig till hotellet och vila. Om man inte vilar så har man ingen ork kvar till konserten på kvällen, då ska man ju vara som allra piggast! Nu börjar konserterna 20.30 tror jag. Denna turnén har vi ett stort konsertprogram = mycket noter i bagaget. Närmare 2,5 till 3 timmars musik. Vi har olika stycken de olika konserterna så det är därför det blir så mycket. Hjärnan går på högvarv för att memorera alla passager och kluriga rytmer. Men det är oftast väldigt spännande o kul... :-)
Hoppas att man denna gången kan ta sin "uppladdningsstund" i solstolen istället för i sängen...
Vi brukar repa varje dag inför varje konsert, vi är ju såklart där för att jobba liksom... fast klart man skulle vilja ha så mycket tid att man hinner spana in kartan över staden o välja ut nåt kul som man vill se.

Att resa sådär i en stor grupp som vi är ( ca 120 st) är lite som att låtsas att man är ett får i en får-skock, kan vara ganska praktiskt att bara följa med... "åh, där är en jag känner igen, den följer jag efter." O sen så skönt att komma hem o bara kunna gå o göra precis vad man vill!

Ps: Åh vad glad jag kommer att bli åt alla era kommentarer när jag kommer hem... :-)

Kram/Mira


Följ min blogg med bloglovin



13 januari 2010

ny vecka - nya utmaningar



En ny vecka, med nya utmaningar!
På söndag så drar jag med jobbet till Teneriffa o Las Palmas.

Tänker på Sällskapsresan o knappen på planet som han trodde att det kom dricka ur... måste nästan prova det när jag sitter där själv sen... hihi.

Vi ska ju dit o jobba men kanske EN paraplydrink ska jag väl hinna med.... Men för att kunna åka dit så blir det mycket filande o övande i veckan, så i brist på egna pyssel så har jag suttit ner en sväng här o kollat vad andra gjort. Skulle vilja prova att göra egna skyltar i lera, o det har  verkligen Fröken Fräken lyckats med!

Ha en fin vecka!

Kram/Mira


6 januari 2010

bara njuta så mycket jag kan...





12 grader minus på kökstermometern o en massa vit härlig snö ute. Fint att vara inne o titta ut, sämre att behöva skotta... men just nu gör mannen det, hehe. Jag ska greja ihop en köttfärssås idag innan vi ska dra iväg till jobbet o få vara med om ännu en underbar konsert. Hade trettondagskonsert igår och vilka som var med oss kan du se här.

 Jag bara log hela tiden, att man kan spela så där har jag svårt att begripa, men det sköna är bara att följa med musiken och njuta på så mycket man orkar. Så idag känns det som en höjdardag att veta att jag ska få uppleva konserten EN gång till!

Tjoho! Klackarna i taket!

För övrigt så snurrar dagarna runt i huvet, var det en tisdag igår eller en lördag, o idag är det söndag eller ...? Längtar lite tills det blir lite vanliga dagar....

Ha en härlig...eh... söndag...!

Kram/Mira

5 januari 2010

Mycket fint hos Syster Grön...

Alldeles ny här på min blogg är en länk till webbutiken Syster Grön. Kan verkligen varmt rekommendera er alla ett besök där, jag hittar många saker jag gärna skulle vilja ha här hemma, bl.a dessa fina zinklådor - perfekta att ha lite fröplantor i vårsolen eller att kanske plantera om blommor i....



  (Alla bilderi detta inlägg är hämtade från butik Syster Grön )

Jag har länge kikat på såna här kakfat, gillar dom men vet inte riktigt var det ska få plats - å andra sidan så tar det ju mindre plats än tre kakfat på bordet... fint att ha när man dukar fram diverse kakor o bullar för helgfikat med grannen eller vännerna. Måste nog ha snart... O detta i zink fastnade jag för, jag är inne i en "zinkperiod" ...



Denna charmiga picknickkorg fanns med på julrean - jag ser den också gärna på utflykten i sommar, så gå in på Syster Grön och kika på allt fint de har!




Ha en härlig Trettondagsafton gott folk!

Kram/Mira


4 januari 2010

Stickning o dumlekola...


Här hemma ligger snön kvar vit o fin, det gillar jag. Har dock varit inomhus på jobbet hela långa dagen...

Igår fick jag äntligen till att ta ett nytt kort till nytt körkort i en sån där trist fotoautomat. Mitt körkort har gått ut så det är hög tid... till råga på allt så fick jag ett påminnelsebrev där det stod att jag hade en månad på mig att skicka in nytt kort, annars blev jag av med min behörighet... ups...  Visste inte att det kunde gå så långt, men nu ligger då äntligen brevet på postlådan så nu pustar jag ut.

Sen har jag ringt en kennel idag som vi tingat en valp hos och vi har bestämt en dag då vi ska åka dit och hälsa på. Det känns så bra att veta att vi ska dit och hälsa på mamman som är dräktig och prata mer med hon som har kenneln.  Eftersom vi aldrig haft hund förut så finns det ju en del att fråga om. Igår skickade mannen o jag efter en ny hundbok, här ska läsas o förberedas så gott vi kan. I helgen är det också" My Dog" på Svenska Mässan här i Göteborg och vi ska dit o kika på flattar och o andra söta hundar. Ser fram emot det!

Kvällen tillbringas i soffan med min stickning. Med stora stickor o tjockt gosigt garn så är det en fröjd att sticka. Korgen fick jag av mamma i helgen, hon hade den bara stod i ett hörn, jag kanske ska måla den vit i sommar, men oavsett vad för färg det blir så har den härmed blivit min nya stickkorg!

Sambon hittade dumlekola i köksskåpet. Känner som jag har en förkylning eller nåt på gång så jag måste nog ta hand om mig och bara mysa hela kvällen lång... o  jag tar en dumlekola...  "ler"

Ha en go o skön kväll ni med!

Kram/Mira










2 januari 2010

Min Ipod klingar nya melodier...

Efter ett par mysiga dagar hos föräldrarna så åkte sambon o jag idag hem mot Göteborg igen för att i morgon börja jobba igen efter en skön ledighet. Julgranen som stått alldeles ensam ett tag nu barrade bara jag tittade på den... he he. Tomtar som finns framme ryker nog upp på vinden i morgon eller i övermorgon, ska bli skönt att få lite ny januari-luft här hemma!

 Ni kanske sett att jag har en ipod längre ner till höger här, jag satt och uppdaterade den ikväll och hittade lite kul klipp med Lang Lang - pianist och Pinchas Zukerman - violin/viola. Båda har jag upplevt live på jobbet och det var en verklig fröjd så jag la in ett litet smakprov här!

Ps. Sekretären och droskvagnen gick förresten in utan större problem i vår bil hem idag. Tur för mig.. hehe.

Ha en skön "vanlig" lördagkväll så här efter alla helger!

1 januari 2010

med stor nyfikenhet och iver...



Fredagen den 28 augusti 2009 skrev jag mitt första inlägg här på min blogg och jag ångrar inte en sekund att jag har börjat blogga!  Det är så inspirerande och avkopplande att slå sig ner framför datorn och surfa runt bland alla fina bloggar som finns. Jag har läst om så mycket kul och lärt mig ett o annat också på kuppen!

Nu med ett nytt år så har jag insett att det är i mitt fall ganska onödigt att ge löften... vet inte hur ni brukar göra..? Jag funderar istället på att ha lite målbilder och drömmar med 2010. Vad jag vill göra, vad jag vill förverkliga och hur jag vill känna mig.

Om allt går som det ska så ska vi i april/maj få en ny familjemedlem - en flatcoated retriever-valp. Jag har sedan jag var liten drömt om vovve, och nu äntligen så går drömmen att uppfylla med allt vad det innebär. Det känns så spännande!

Sen är det lite som ska målas här hemma, i vitt o åter vitt! Och vi ska köpa en ny kommod till vårt badrum och göra det lite mysigare där. En liten dröm också är att måla om i hallen och i köket.

Jag ska musicera med många olika människor och förhoppningsvis träffa nya musik-bekantskaper.
En musikalisk resa ska jag göra i januari...

Ett spännande år som nu är framför oss. Jag ser fram emot det med stor nyfikenhet och iver!

Gott Nytt År till er alla!!!!

Kram/Mira